Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей на зустрічі з державним секретарем  Святого Престолу архієпископом Полом Річардом Галлахером в п’ятницю підтвердив запрошення Папі Римському Франциску відвідати країну.

Про це повідомляє Інтерфакс.ru.

“Хотів би передати Папі Франциску, що запрошення відвідати Білорусь залишається в силі”, – сказав Макей.

Він нагадав, що президент Білорусі Олександр Лукашенко двічі здійснював офіційний візит до Ватикану та зустрічався з понтифіками Бенедиктом і Франциском.

Макей зазначив, що вважає візит представника держсекретаріату Ватикану “підтвердженням існування особливих відносин, взаєморозуміння і довіри між Білоруссю і Святим Престолом”.

“Ми задоволені динамікою розвитку контактів на найвищому та високому рівнях між Білоруссю і Ватиканом останнім часом”, – додав міністр.

Повідомляється, що сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію в країні. Макей “особливо відзначив історичну роль Католицької церкви в становленні і розвитку білоруської держави, висловивши впевненість, що конструктивний діалог зі Святим Престолом є однією з умов збереження міжконфесійного миру і злагоди в країні”.

Як повідомлялося, 31 серпня у в’їзді в країну без пояснення причин було відмовлено митрополиту Мінсько-Могилевському, голові Конференції католицьких єпископів в Білорусії Тадеушу Кондрусевич. Він повертався з Польщі, де перебував у відрядженні.

1 вересня президент Олександр Лукашенко заявив, що Кондрусевич не був пропущений в країну, оскільки “отримав завдання на польській стороні”.

Comments are closed.