Після трирічної зупинки через фінансові проблеми у Нью-Йорку почали відбудовувати православну церкву Константинопольського патріархату, яка була зруйнована внаслідок нападу на Світовий торговий центр 11 вересня 2001 року.

Про це повідомляє RNS.

На початку серпня 2020 року архієпископ Елпідофор, керівник грецької православної церкви в Америці, благословив будівництво храму на честь Святого Миколая у Центрі світової торгівлі.

«Ми почули голос Господа і відновлюємо нашу церкву», – сказав він. Губернатор Ендрю Куомо, який був там, щоб побачити відновлювані роботи, сказав, що реконструкція є ще одним доказом наполегливості жителів Нью-Йорка піднятися з попелу терактів.

Церква буде задовільняти релігійні потреби православних віруючих, а також приймати відвідувачів усіх віросповідань, які бажають задуматися про жертв теракту 11 вересня.

Роботи почали у 2017 році і пригальмуватися у 2020 році через коронавірус. Грецька Архієпископія США все ще сподівається добудувати фасад церкви до 11 вересня 2021 року, до 20-ї річниці терактів, сказав священник Алекс Карлуцос, генеральний вікарій архієпархії США (Константинопольського патріархату).

Архієпископ Елпідофор заявив у червні 2019 року, коли його призначили новим лідером 1,5-мільйонних греко-православних прихильників у США, що завершення будівництва церкви святого Миколая стане його головним пріоритетом. Бюджет проєкту церкви складає 86 мільйонів доларів США.

Церква святого Миколая збудована у 1916 році, коли греко-американські іммігранти започаткували конгрегацію в нижньому Манхеттені. Нова церква замінила набагато скромнішу споруду, яку віряни придбали у 1919 році та перетворили на церкву.

Comments are closed.