Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) заявив, що росіянам не варто зволікати зі щепленням від коронавірусу.

Про це він заявив в ефірі державного російського телеканалу «Росія 24», повідомляє РБК.

«Якщо до мене хтось звертається з питанням про те, чи варто зробити щеплення [від коронавірусу] чи варто чекати, я говорю, що краще зробити щеплення, і чим раніше, тим краще, тому що ризик того, що від вакцини буде побічна дія, він мінімальний», – заявив він.

Іларіон (Алфєєв) зазначив, що можливі побічні ефекти від вакцинації вже відомі – це підвищення температури «на один вечір», слабкість або сонливість. «Але все це не можна порівняти з тими муками, які відчувають люди, які заразилися коронавірусом», – зазначив митрополит Іларіон. За його словами, ризики побічних ефектів і зараження коронавірусом«непорівнянні».

Раніше офіційний представник іншого Відділу Московського патріархату – із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ – заявляв, що очільник РПЦ патріарх Кирилоне розглядає питання про вакцинацію до повного завершення всіх стадій клінічних випробувань вакцини.

Comments are closed.