Хресний хід за участю вірян усіх католицьких парафій Мінська відбувся ввечері в п’ятницю в білоруській столиці на території церкви Пресвятої Трійці. Її учасники молилися за припинення переслідування Церкви і повернення на батьківщину архієпископа Тадеуша Кондрусевича.

Як повідомляє Catholic.by, ініціатором хресного ходу були віряни найстарішої католицької парафії Мінська на чолі зі своїм настоятелем Юрієм Саньком, спільну молитву очолив генеральний вікарій Мінсько-Могильовської архієпархії єпископ Юрій Кособуцький.

“Єпископ Кособуцький заявив, що незаконна заборона на повернення архієпископа Тадеуша Кондрусевича є ударом для всієї католицької громади країни, яка залишилася без пастиря”, – йдеться в повідомленні.

У своїй проповіді під час меси Кособуцький зосередив увагу на необхідності духовної роботи над собою і неприпустимості засудження інших, як навчав Ісус.

Ієрарх сказав, що кожен повинен починати зміни з себе, від свого серця. За його словами, в цьому допомагають молитва, солідарність і доброзичливе ставлення до всіх без винятку людей, в тому числі і до тих, хто ображає.

Як повідомляла РП, 31 серпня архієпископу Кондрусевичу відмовили у в’їзді без пояснення причин.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко пізніше заявив, що Кондрусевич не був пропущений в країну, оскільки “отримав завдання на польському боці”.

Главі Римо-Католицької Церкви в Білорусії архієпископу Тадеушу Кондрусевич було відмовлено у в’їзді в республіку з Польщі через недійсний паспорт.

Comments are closed.