Російський Патріарх Кирило Гундяєв звільнив керівницю канцелярії Московської патріархії черницю Серафиму (Пікову) і її помічницю (за іншими відомостями – двох помічниць).

Про це повідомляє 13 вересня телеграм-канал “Церквач”. За його відомостями, вони відправлені на корівник в один з жіночих монастирів РПЦ МП.

Водночас джерела порталу Credo.Press стверджують, що наразі звільнені залишаються у Москві.

“Замість Пікової керувати документообігом буде інша черниця Серафима”, – пише блог, не уточнюючи її прізвища та походження.

Протодиякон Андрій Кураєв наводить у своєму блозі дещо іншу інформацію про ці ж звільнення. За його даними, крім Серафими (Пікової), Кирило звільнив керівника свого особистого секретаріату черницю Валерію (Меркулову), яка вела переписку Патріарха з єпископатом і керівниками синодальних установ.

“Каталізатор падіння черниць – суперництво з [фаворитом Патріарха] архімандритом Олексієм Туріковим у боротьбі за вплив на Патріарха, – стверджує о. Андрій Кураєв. – Причина – характер самого Патріарха Кирила, який не може терпіти поруч із собою своїх же фаворитів більше 5-7 років”.

Телеграм-канал “Бояриня Морозова” доповнює інформацію про причини звільнення: одна з черниць “тримала касу храму преп. Єфросинії, де Туріков настоятельствує, і не давала йому грошей”.

Comments are closed.