Ватикан займається справою глави Католицької Церкви Білорусі Тадеуша Кондрусевича, який ось уже понад два тижні не може повернутися в Білорусь з Польщі.

Про це заявив державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін, повідомляє News.tut.by.

Кардинал Паролін заявив, що Ватикан втрутився в ситуацію щодо архієпископа Тадеуша Кондрусевича, чому, за його словами, сприяв візит до Мінська секретаря з відносин Ватикану з державами (фактично міністра закордонних справ) архієпископа Пола Річарда Галахера, хоча його точні результати ще не відомі. Сам візит пройшов з 11 по 14 вересня.

“У будь-якому випадку ми наполягаємо на тому, щоб єпископ міг повернутися і продовжувати керувати своєю паствою”, – зазначив кардинал, додавши, що церква повинна завжди бути “стимулом діалогу, злагоди і миру”.

Водночас під час зустрічей з архієпископом Галахером представники влади знову підтвердили запрошення Папі Римському Франциску відвідати нашу країну. Як заявив держсекретар Паролін, Білорусь завжди виявляла велику цікавість до візиту Папи Римського, але раніше ці плани не були конкретизовані, а пандемія заблокувала всі на невизначений термін.

“Думаю, що це один з візитів, який Папа буде розглядати”, – зазначив Паролін.

Як повідомляла РП, 31 серпня архієпископу Кондрусевичу відмовили у в’їзді без пояснення причин.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко пізніше заявив, що Кондрусевич не був пропущений в країну, оскільки “отримав завдання на польському боці”.

Главі Римо-Католицької Церкви в Білорусії архієпископу Тадеушу Кондрусевич було відмовлено у в’їзді в республіку з Польщі через недійсний паспорт.

Comments are closed.