Суддя Сургутского судового району РФ оштрафувала місцевого жителя Миколу Сокурова на 30 000 рублів за “умисне публічне осквернення релігійної або богослужбової символіки й атрибутики”.

Як повідомляє Credo.press, приводом стали публікації Сокурова в мережі ВКонтакті за 2016-18 роки, зокрема колаж, на якому Путін і Патріарх РПЦ Кирило  купаються в грошах.

У справу потрапило близько десяти зображень, так чи інакше пов’язаних з релігійною тематикою. Серед них були зображення, на якому учасники Тайної Вечері грають в приставку, курять і слухають музику, і стилізоване під ікону зображення Летючого Макаронного Монстра. У цьому документі були згадані також фотографія Путіна і Патріарха Кирила, які сидять в кімнаті, заваленій грошима і відео “Православна економіка. Такі новини № 73 “, опубліковане на YouTube-каналі “Радіо Свобода”.

Сокуров має намір оскаржити постанову суду.

Повідомляється, публікацію фотоколажів важко визнати “оскверненням”, оскільки вона не передбачає будь-яких активних дій з релігійною атрибутикою. Разом з тим, поняття “осквернення” в законодавстві РФ ніяк не визначене.

Comments are closed.