Щонайменше дві жінки померли після використання препаратів під час так званих домашніх абортів, які з березня дозволені у Великій Британії.

Пролайф-організації говорять, що це лише верхівка айсберга і закликають політиків заборонити такі маніпуляції, повідомляє CredoУряд Британії проводить розслідування в справі безпечності, кількості й наслідків абортів, що зроблені в межах антикризових вказівок, пов’язаних із пандемією COVID-19.

Нещодавно лист під назвою “ескалація ризику” став доступним через витік інформації. Його написала головна акушерка служби охорони здоров’я в Англії. У мейлі сказано, що поліція почала розслідування в справі вбивства дитини, яка народилася живою, попри те, що мати прийняла абортивні таблетки на 28 тижні вагітності.

Відомо про випадки, коли жінки вживали абортивні препарати після перевищення дозволеного терміну до 10 тижнів вагітності. Також відомо, що поліція розслідує щонайменше 13 справ щодо т.зв. “домашніх абортів”.

Внаслідок дій, проведених інкогніто, було знайдено докази наражання життя жінок на небезпеку з боку осіб, які проводять аборти. Поліція знає про випадки, в яких забракло контролю за основними показниками здоров’я матерів, перш ніж їм висилали абортивні таблетки. Розслідування також показало, що ці таблетки можна купити дуже легко і дати будь-кому.

Повідомляється, що в липні 2020 р. у британському парламенті вперше не підтримали подальшої лібералізації абортивного закону в Англії та Уельсі, голосуючи проти поправки, що легалізувала аборти на вимогу і за будь-яких підстав, аж до 28 тижня життя дитини. Також було відкинуто можливість виконувати аборти будь-де, — а це означає, що ухвалений спецзакон т.зв. “домашніх абортів” надалі має тільки тимчасову чинність.

Як інформує організація Right to Life, суб’єкти, що надають абортивні послуги і які хочуть тривалої легалізації домашніх абортів, не розповідають, скільки ускладнень або серйозних інцидентів постало внаслідок наданих ними послуг.

Організація Right to Life запустила на своєму сайті застосунок, який надає змогу швидко й легко зв’язуватися з місцевими депутатами, щоби закликати їх негайно припинити домашні аборти.

Comments are closed.