У Калінінграді (російське місто у європейському регіоні, який до кінця Другої світової війни належав Німеччині) декілька чоловіків помили взуття у джерелі біля православного храму.

На відео, яке з’явилося у мережі, чоловіки зі сміхом говорять: “Для них це свята вода, а ми в натурі ноги чистимо”.

У зв’язку з цим поліція почала перевірку. Натомість у Калінінградській єпархії РПЦ заявили, що не хочуть “роздувати”цю історію, передає видання “Підйом”.

“Поліція вже цим займається. Калінінградська єпархія не ініціатор цього, вони самі моніторять ЗМІ. Це питання повністю перебуває у правовій зоні. Не хотілося б взагалі роздмухувати цю тему. Вона не вартує того. Мало що там сталося у вихідний на площі Перемоги”, – заявили священнослужителі.

Один з учасників інциденту пізніше вибачився у соцмережах за те, що сталося. “Оскільки ми дуже погано поводилися там, я дуже хочу вибачитися, більше такого не повториться. Просто я не думав, що це така серйозна вода”, – заявив чоловік на ім’я Расул.

Спочатку повідомлялося, що чоловіки, які осквернили православне джерело, є громадянами Чеченської республіки, однак вже за добу після інциденту керівник Духовного культурного центру мусульман Калінінградської області Ахмеджан Кадімагомедов пояснив, що порушниками виявились військовослужбовці з республіки Дагестан, які проходять службу в Калінінградській області. Він приніс вибачення від імені громади мусульман за негідний вчинок молодих людей.

Comments are closed.