Заборонений у служінні клірик Новосибірської єпархії РПЦ МП єромонах Іоанн Курмояров повідомив, що його змушують покинути регіон через критику “головного храму ЗС РФ”.

Про це пише Credo Press з посиланням на Znak.com.

Ієромонаха в червні заборонили в служінні за пост в Facebook, де він назвав релігійний об’єкт “язичницьким капищем”. Тепер заборона знята, але о. Іоанну не можна викладати в Новосибірській духовної семінарії, крім того, йому доведеться шукати іншу єпархію.

Клірик Новосибірської єпархії РПЦ МП єромонах Іоанн Курмояров (крайній справа)

“Владика [митрополит Новосибірський і Бердський Никодим] одразу дав зрозуміти, що я повинен піти і про жодне викладання у Новосибірській семінарії не може йтися. В цілому розійшлися мирно, ні мені, ні єпархії скандал був не потрібен. Тему заборони особливо не піднімали, тобто у владики не було бажання це обговорювати, а в мене не було бажання тиснути йому на психіку. За словами владики я зрозумів, хто на мене стукав і кому моя проповідь стала поперек горла”, – написав єромонах на своїй сторінці в Facebook.

За словами ієромонаха, протягом трьох місяців він може вибрати для служби іншу єпархію. Але при цьому він залишився без засобів до існування.

“Проблема одна – фінанси. Залишився без зарплати і взагалі без доходу, а попереду роз’їзди, та й елементарно їсти щось треба”, – зазначив Курмояров, попросивши у підписників фінансової допомоги.

Раніше єромонах Іоанн Курмояров, який приїхав до Новосибірської області з України 2014 року, заявляв, що виступає проти “симфонії церкви і держави”, яка викликає запеклість у людей.

Comments are closed.