Особливим членом спільноти монастиря Сестер Служебниць Святого Духа в Словаччині є собака. Вона з’явилася у монастирі після неприємної події, коли сестер намагалися пограбувати. Собака дуже добре тренована, адже одна з монахинь є професійним кінологом і перед вступом до монастиря готувала собак навіть для поліції.

Як розповідає Католицький медіа-центр, пес розрізняє дзвінок на зміну молитовного чергування у каплиці, а також дзвінок від вхідних дверей, коли хтось приходить у монастир.

Сестри Служниці Святого Духа – це чернече згромадження, засноване понад 120 років тому святим Арнольдом Янсеном у Голландії. Воно має особливе завдання молитися за весь світ, за місії та місіонерів. Якщо дозволяє кількість сестер, то у монастирі день і ніч (у прямому сенсі слова) відбувається молитва перед Ісусом у Пресвятих Дарах – монахині чергуються в каплиці, щоб кожна година дня та ночі була “омолена”, огорнена молитвою.

Через колір габіту монахинь у народі називають Pink Sisters – “Рожеві сестри”. Рожевий – це офіційний колір, але до праці вони найчастіше одягають сірий одяг. Сестри живуть у міжнародних спільнотах у всьому світі, загалом у згромадженні близько 700 монахинь.

Comments are closed.