У Комо, на півночі Італії убили кількома ударами ножа 51-річного відомого священника, захисника бідних о. Роберто Мальґезіні.  Убивця – бездомний іноземець із психічним розладом – здався поліції.

Про це повідомляє Credo.

Священник Роберто Мальґезіні

51-річний священник Роберто Мальґезіні, відомий у Комо своїм служінням найбіднішим, 15 вересня близько 7.00 ранку отримав ножове поранення на площі Сан Рокко неподалік парафії св.Роха. Підозрюваний у злочині — іноземець — близько 8.00 ранку сам прийшов до казарми карабінерів.

Отець Роберто Мальґезіні, який походить із провінції Сондріо в Ломбардії, отримав численні ножові поранення, коли йшов до храму. Смертельним став удар у горло. Перехожі, які знайшли тіло, покликали на допомогу, але було вже запізно.

Священник, який трагічно загинув, допомагав бездомним, іноземцям і людям, що перебувають на межі суспільства. Добре відомий у середовищі громадських волонтерів, о.Мальґезіні активно співпрацював з організаціями, що допомагають бідним і потребуючим. Він мешкав у парафії Сан Рокко, буквально за кілька кроків від місця своєї загибелі.

Єпископ Комо Оскар Кантоні, довідавшись про смерть священника, прибув на площу Сан Рокко. Увечері дієцезія запросила вірних на молитву Розарію в намірі отця Роберто і за його вбивцю.

Папа Франциск перед тим, як наприкінці загальної аудієнції у середу, 16 вересня, привітатися з італійськими паломниками, згадав про вбитого напередодні отця Роберто Мальґезіні.

“Єднаюся з болем і з молитвою його родичів та громади Комо та, повторюючи за його єпископом, прославляю Бога за свідчення, тобто, мучеництво цього свідка милосердної любові до найубогіших”, — сказав Папа, закликавши молитися за отця Роберто та “за всіх священників, черниць і мирян, які працюють з потребуючими й відкиненими суспільством людьми”.

Comments are closed.