Влада Китаю запропонувала жителям деяких міст стежити за діяльністю підпільних церков. Донос буде щедро заохочуватися – китайські 30 срібняків складуть 500 юанів (близько 70 доларів), повідомляє Invictory.com.

За повідомленнями Bitter Winter (журналу про релігійну свободу і права людини в Китаї), офіційні особи округу Гуші, провінція Хенань, запропонували громадянам винагороду за надання інформації про діяльність підпільних церков, таких як фотографії, відео- і аудіозаписи.

Влада оголосила, що всі культові споруди, які не мають реєстраційних свідоцтв і не затверджені релігійними органами КНР, є “незаконними місцями релігійної діяльності”.

На думку чиновників, за останні 5 місяців, протягом яких релігійні заклади були закриті через спалах коронавірусу, багато віруючих стали збиратися в форматі малих груп, що в свою чергу стало великою проблемою для держави, так як місцеві чиновники втратили можливість впливати на християн – часто їм просто невідомо, де проходять їхні зібрання.

Були організовані пропагандистські заходи для інформування жителів про те, що про будь-які незаконні збори від трьох до п’яти віруючих слід негайно повідомляти “”куди слід”.

Для того, щоб стимулювати такий “народний контроль”, китайські офіційні особи оголосили про фінансову винагороду за стеження.

Comments are closed.