Клірик московського храму святителя Миколая у Хамовниках, відомий полеміст і публіцист РПЦ МП священник Олександр Шумський загинув, зірвавшись зі скелі під окупованим Росією Севастополем.

Про це 17 вересня повідомляє “ПолітНавігатор” з посиланням на блог відомого російського артиста Юрія Лози, який періодично сповідався у о. Олександра, передає Credo Press.

“Перебуваючи на відпочинку в Херсонесі, зірвався зі скелі і розбився. Останній раз ми бачилися влітку в храмі святителя Миколая в Хамовниках, де він служив, коли я брав у нього благословення на поїздку в Крим. Ми були ровесниками, познайомилися 17 років тому, регулярно бачилися, а під час пандемії він приїжджав до нас додому, щоб сповідати і причастити”, – пише Юрій Лоза.

“Взагалі-то, в останні кілька років я сповідався йому частіше, ніж кому б то не було іншому. У ньому була якась внутрішня сила, заснована на вірі, переконаннях, енциклопедичних знаннях, широкій ерудиції і вмінні точно формулювати свої думки. Він був прекрасним співрозмовником, я був на нього підписаний і читав усе його публікації, а вдома у мене стоїть одна з його книг з дарчим написом”, – додав артист.

Священик Олександр Шумський був членом Спілки письменників Росії, постійним автором журналів “Москва”, “Росія православна”, “Дієслова життя”, “Нова Книга Росії”, газет “Десятина”, “Дуель”, сайту “Російська народна лінія” та інших ЗМІ подібної спрямованості.

Comments are closed.