15 вересня кардинал П’єтро Паролін у хорватському місті Солін висвятив на єпископа Анте Йозіча, який здійснюватиме служіння Апостольського нунція в Білорусі.

Через реабілітацію після ДТП, у яку він потрапив півтора року тому, та пандемію, обряд став можливий лише цієї осені, повідомляє Католицький медіа-центр.

Під час Святої Меси Йозіч молився за Тіхо Лончара. Це хлопець, який у квітні 2019 р. через перевищення швидкості врізався у автомобіль  священника і тим самим спричинив серйозну ДТП. Через важкі травми Тіхо помер того ж дня.

Кардинал П’єтро Паролін підкреслив, що Йозіч покликаний до служіння в Білорусі у важкі часи. “У справі поширення справедливості, істини та спільного добра через діалог та примирення ви можете розраховувати, крім Божої допомоги, на миролюбний та працелюбний дух цього народу, на відданість католиків своїй вірі під керівництвом їх пастирів, на їх прагнення встановити братерські відносини з православними християнами, на добру волю тих, хто щиро дбає про долю країни”, — підсумував держсекретар.

Нововисвячений єпископ звернувся до католиків Білорусі. “Я з радістю вітаю Католицьку Церкву, єпископів, священників та мирян Білорусі, які зараз переживають важкі часи і шукають вихід із ситуації. Від цього моменту я обіцяю вам свою плідну співпрацю і прошу вас молитись про найкраще вирішення ваших проблем за допомогою миру, діалогу та солідарності, уникаючи будь-якого насилля”.

Папа Франциск призначив Анте Йозіча Апостольським нунцієм у Білорусі 21 травня 2020 року.

Comments are closed.