Опальний схимонах РПЦ Сергій Романов заявив, що не пустить представників Єкатеринбурзької єпархії РПЦ на територію Середньоуральского монастиря доти, поки в Росії не буде проведено законний помісний Собор.

Як повідомив 17 вересня виданню Znak.com ієрей Віктор Явіч, який в складі єпархіальної комісії намагався потрапити до монастиря, про це о. Сергій сказав йому телефоном, передає Credo Press.

“Таким чином, ми не змогли виконати розпорядження владики і змушені виїхати”, – сказав він.

Судячи з відео, яке надала пресслужба Єкатеринбурзької єпархії РПЦ, делегацію єпархії перед шлагбаумом на повороті до монастиря зустріли кремезні чоловіки у спортивному одязі, які назвали себе парафіянами. Вони заявили, що на територію монастиря можна пройти, тільки заздалегідь погодивши свій візит.

“Ми не проти вашого візиту, ви просто зараз робите провокацію”, – заявив один з чоловіків.

Одній з насельниць монастиря – черниці Василині – представникам комісії вдалося передати копію рішення митрополита Кирила про проведення інвентаризації нерухомості монастиря, який стоїть на землі, що офіційно перебуває в користуванні єпархії. Монахиня заявила, що прихильники о. Сергія зараз оформляють документи на будівлі.

У пресслужбі єпархії підтвердили, що представники комісії написали заяву до правоохоронних органів після того, як їх не пустили до монастиря. Рішення про подальші дії щодо о. Сергія і його прихильників ухвалюватимуть органи внутрішніх справ.

Comments are closed.