У білоруському місті Гродно настоятель Свято-Покровського кафедрального собору протоєрей Георгій Рой відвідав службу в католицькому Фарному костелі, пише Духовний фронт України з посиланням на “Хартыя`97%”.

У той час білоруси-католики молились за якнайшвидше повернення на територію Білорусі католицького митрополита Тадеуша Кондрусевича.

Священник так прокоментував свою участь у спільній молитві: “Ми бачимо, що представники католицької громади сильно переживають, моляться і вважають несправедливим рішення не пускати митрополита Кондрусевича. Я згоден, що це несправедливо. На знак солідарності ми прийшли до костелу сказати, що підтримуємо католицьку громаду, ми поділяємо їхнє занепокоєння ситуацією і сподіваємось, що таке несправедливе рішення буде незабаром відмінене”, – наголосив протоєрей Георгій Рой.

Священник не побоявся висловити свою позицію і щодо насильства, яке панує на вулицях Республіки Білорусь.

“Я щиро переживаю через невиправдане насильство, застосування спецзасобів проти демонстрантів. Я з болем переживаю брехню, яку часто можна побачити у ЗМІ. Я переконаний, що потрібно відновити справедливість”, – зазначив він.

Наостанок православний білоруський священник висловив своє переконання, що Церква має об’єднати людей і ніколи не повинна закривати очі на те, що відбувається навколо.

Comments are closed.