До 20-річчя канонізації царської сім’ї відбудеться хресний хід з переправою на понтонному мосту і плотах в Московській області. Про це повідомляє Інтерфакс.ru.

“Єлизаветинської хресний хід – єдиний в Росії, який здійснюють з переправою через річку по понтонному мосту і на плотах. Учасники пройдуть по унікальному маршруту, що об’єднує старовинні села єдиної в Підмосков’ї імператорської садиби “Ільїнське-Усово”, – повідомили організатори журналістам в п’ятницю.

З 1864 по 1880 роки садиба належала імператриці Марії Олександрівні, а після смерті її сина – князю Сергію Олександровичу і його дружині княгині Єлизаветі Федорівні, на честь якої і названо хресний хід.

Всім бажаючим буде запропонована трапеза в польовій кухні під акомпанемент військового оркестру, після якої паломники зможуть відвідати виставку “300-річчя історії імператорського дому Романових в графіці XVIII-XX ст.” в музеї православного просвітницького центру та концерт класичної музики у виконанні лауреатів міжнародних конкурсів, випускників Московської консерваторії.

“Свята преподобномучениця Єлизавета, ставши дружиною великого князя Сергія Олександровича Романова, прийняла православ’я, а після загибелі чоловіка від рук терориста заснувала Марфо-Маріїнську обитель праці та милосердя і вела подвижницьке життя – доглядала за тяжкохворими, трудилася, обходила найбідніші квартали, включаючи нетрі Хитрового ринку.

У ніч на 18 липня 1918 року велика княгиня Єлизавета Федорівна була по-звірячому вбита більшовиками: її живцем скинули в шахту Нова Селімська в 18 км від Алапаєвська. У 1992 році Архієрейським собором РПЦ велика княгиня Єлизавета зарахована до лику святих, її ім’я включено в Собор новомучеників і сповідників Російських”, – йдеться в повідомленні.

Comments are closed.