Президент Північної Македонії Стево Пендаровскі направив 16 вересня Вселенському Патріарху Варфоломія офіційний лист з проханням дарувати автокефалію не визнаній світовим православ’ям Македонській Церкві.

Про це повідомляє грецький портал церковних новин Romfea, передає Credo Press.

“Я звертаюся до Вас від імені багатьох своїх співгромадян, які вважають себе православними християнами і для яких єдине бажання і потреба полягають у тому, щоб примиритися зі своїми сусідами і рухатися до спільного майбутнього, співіснування і справжньої свободи. Тому я хотів би звернути Вашій Святості прохання почути цей заклик нашого благочестивого народу і нашої Церкви і застосувати “право апеляції”, щоб наші громадяни через православну християнську віру отримали б можливість мати рівні права з іншими православними християнам усього світу”, – сказано в посланні.

11 травня 2019 року Синод Константинопольського Патріархату заявив, що готовий розглянути апеляцію Церкви Північної Македонії, яка “нині перебуває в розколі”. Рік тому Предстоятель Македонської Церкви співслужив з ієрархами Болгарського Патріархату.

Comments are closed.