У РПЦ побажали акторові Жерару Депардьє зупинитися на православ’ї в його “духовних пошуках”. Як повідомляє Interfax.ru, про це висловлився глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Іларіон.

Він побажав акторові, щоб православ’я стало його остаточним вибором. “Якщо цьому вибору передував довгий шлях релігійних пошуків, то я дуже радий, що цей шлях завершується саме в Православній Церкві”, – сказав митрополит в ефірі програми “Церква і світ” на телеканалі “Росія-24”.

За словами архієрея, православ’я – релігійна традиція, яка дозволяє будь-якій людині реалізувати духовний і моральний потенціал, і “скарбниця, з якої можна черпати протягом усього життя”.

Митрополит назвав Депардьє одним з великих акторів XX століття і згадав одну з його ролей – роль полковника Шабера в екранізації роману Бальзака. “Та глибина, з якою Жерар Жепардье грає цю роль, разюча. І ось я дуже сподіваюся на те, що з такою ж глибиною, з такою ж вдумливістю він підійде до православної віри і що православна віра відкриється перед ним усіма тими гранями, якими вона відкривається перед щиро віруючою людиною”, – сказав ієрарх РПЦ.

У РПЦ вітали вибір французького актора Жерара Депардьє, який прийняв православ’я в російському храмі Парижа.

До цього Депардьє встиг прийняти іслам, буддизм, а прийнявши православ’я, заявив, що для повноти йому тепер залишається прийняти іудаїзм.

Comments are closed.