В російському Іркутську 20 вересня відбувся щорічний байкерський хресний хід з іконою і мощами святого Олександра Невського.

Як повідомляє Комсомольська правда, цій традиції минуло 12 років, і з кожним роком в колоні мотоциклістів все більше учасників.

Відслуживши ранкову службу в храмі Олександра Невського, що біля затоки Якобі, його настоятель отець Марк вийшов з кропилом і чашею зі святою водою на парковку. Там його вже чекали десятки байкерів і їх пасажирів. Батюшка окропив учасників і мототехніку, змінив вбрання на шкіряні косуху, штани та шолом і сам очолив колону. Від інших байкерів його відрізняв лише хрест на грудях.

На мотоциклі священника – спеціальна “установка”, куди легко поміщається ікона святого благовірного князя Олександра Невського, в чию честь і відбувається хресний хід. Маршрут змінюється щороку. Цього разу він пролягав через греблю ГЕС, центр міста і в Ленінський район – до храму святого Пантелеймона.

“Раніше ми просто робили коло містом і поверталися до храму на Якобі, – розповідає постійний учасник байкерського хресного ходу Вадим Семенов. – Потім стали робити зупинки в інших храмах Іркутська і району. Звичайно, ми попереджаємо куди поїдемо, і нас там вже чекають, адже з нами ікона святого Олександра Невського з часткою його мощей”.

Comments are closed.