На вулицях міста Креми в північній Італії відбулося чування в намірі місіонера, отця П’єрлуїджі Маккаллі, який походить із цього міста. Два роки тому ісламісти викрали його в Нігері, повідомляє Credo.

Італійське Міністерство закордонних справ запевняє, що священник живий. У березні 2020 р. з’явилося відео з о.Маккаллі. За останніми повідомленнями, місіонер зміг зробити собі розарій, і саме ця молитва допомагає йому триматися.

За словами генерала Товариства африканських місій, до якого належить о.Маккаллі, доля викраденого місіонера нагадує про важку ситуацію християнських спільнот у країнах Сахелю. Вони потерпають від нападів ісламістських угруповань, каже о.Антоніо Порцеллято.

Священник-місіонер П’єрлуїджі Маккаллі, якого викрали ісламісти.

“Йдеться насамперед про три країни: Малі, Буркіна-Фасо та Нігер. Тут віддавна були проблеми, бо уряди цих країн не в змозі виправдати очікування мешканців. Шансів виправити ситуацію немає, бракує базових послуг, особливо у сільській місцевості. Серед молоді панує велике незадоволення. А джихадисти, які їх вербують, пропонують роботу, гроші, комфортне сучасне життя. У таких умовах молодь для них — легка здобич”, — каже о.Антоніо Порцеллято.

За його словами, через присутність ісламістських угруповань душпастирська діяльність обмежена до мінімуму, священники не можуть регулярно відвідувати парафіяльні спільноти через постійну загрозу. З п’яти парафій тільки одна функціонує більш-менш нормально. Всі інші залишені під опіку місцевих громад, малих спільнот і катехитів. Але й вони дуже часто зазнають переслідувань. Ісламісти забороняють їм молитися в храмі.

Comments are closed.