Папа Римський виступив проти так званої “фармацевтичної марґіналізації” і закликав зробити вакцини доступними для бідних людей, повідомляє VaticanNews.

“Хто живе в умовах бідності, той обділений в усьому, також і ліками, тому його здоров’я є вразливим. Іноді виникає загроза не мати змоги лікуватися, бо бракує грошей, або через те, що в деяких частинах світу населення не має доступу до певних ліків. Існує також “фармацевтична марґіналізація”. Мусимо це визнати. Це породжує додаткову прірву між країнами і народами”, – сказав Папа, наголошуючи, що з моральної точки зору “якщо існує можливість лікувати певну недугу ліками, вони повинні бути доступними для всіх, бо в іншому випадку породжується несправедливість”, – наголосив Папа Франциск.

За його словами, пандемія не тільки призвела до серйозного надзвичайного стану в медицині, внаслідок якого вже померло майже мільйон людей, а й переросла в економічну кризу, що збільшує кількість бідних і сімей, які не знають, як давати собі раду.

“Тож надаючи харитативну підтримку, слід також боротися зі згаданою фармацевтичною бідністю, зокрема, через масове поширення в світі нових вакцин. Повторюю, що буде дуже сумно, якщо у постачанні вакцини віддаватиметься пріоритет найбагатшим, або якщо ця вакцина стане власністю тієї чи іншої держави, й не буде доступною для всіх. Вона повинна бути універсальною, для всіх!” – наголосив Папа.

Comments are closed.