Єпископи Бразилії висловили протест проти легалізації марихуани у своїй країні.

Про це повідомляє Credo.

У листі, скерованому до голови Палати депутатів, вони прокоментували пропозиції деяких політиків, які хочуть домогтися дозволу на необмежене застосування марихуани в усій Бразилії, що виходить значно далі за медичне застосування цієї рослини.

Єпископи підкреслюють, що зловживання наркотиками руйнує сім’ї та суспільство, становить одну з причин хвороб, фізичної та психічної неповносправності, а також суспільної ізоляції.

“Наркоманія, яка зачіпає особливо підлітків та молодь, це чинник, який викликає суспільне насильство та зміни у свідомості й поведінці людини”, — написано у листі.

Ієрархи також зазначають, що наркоманія і торгівля наркотиками в їхній країні належать до однієї з головних причин злочинів. Вони закликають збільшити тиск на політиків, щоби розвивати профілактику, підтримувати осередки лікування наркоманії, зокрема ті, які провадить Церква, і посилити покарання для тих, хто займається виробництвом і торгівлею нелегальними речовинами. Єпископи зазначили, що вони готові співпрацювати з владою для стримування наркоманії в бразильському суспільстві.

Comments are closed.