Нападник англійського футбольного клубу “Челсі” та національної збірної Франції Олів’є Жиру вже не вперше відверто розповідає про свою віру. Цього разу він вирішив розповісти про неї в автобіографічній книжці “Вірити завжди”, повідомляє Credo.

На запитання журналіста La Croix, чи 33 роки — не зарано для підбиття підсумків свого життя, Жиру відказав, що писав цю книжку з думкою про своїх дітей — щоб показати їм, як формувалося його життя.

Французький футболіст визнає, що віра відіграла принципову роль у його кар’єрі, тим більше що вона не була легкою. Він розповідає, що багато молиться, часто читає Святе Письмо. На передпліччі витатуював великими літерами цитату з псалма (латиною): “Dominus regit me et nihil mihi deerit” — “Господь – мій пастир, нічого мені не бракує”.

“Ісус зі мною на полі, Він моя сила”, — каже Жиру. Футболіст згадує, що минулого року грав разом із бразильцем Давидом Луїсом.

“Коли після матчу з Арсеналом ми виграли фінал Ліги Європи, то разом із ним ми молилися на полі, кожен своєю мовою. Це було дуже сильно”, — розповідає спортсмен.

Олів’є Жиру визнає, що журналісти неохоче розмовляють із ним про релігію, хоча багато з них самі — люди віруючі. Він каже, що хоч колеги з французької збірної інколи жартують із його віри, однак він ніколи не стикався з негативною реакцією. Тим більше, що він там не один віруючий.

“Є мусульмани, православні, католики. Я сподіваюся, що можу бути для них прикладом, щоб і вони легше могли про це говорити. Якщо Бог нас собі вибрав, то ми маємо Його представляти і говорити про Нього, – каже він. – Ісус зі мною на стадіоні, коли я забиваю гол, але також і тоді, коли я програю”.

Жиру належить до євангельських християн. Він визнає, що молитва у спільноті — це дуже важливе для нього відкриття, зокрема у тяжкі хвилини, такі, наприклад, як останньої зими, коли він не знав, до якого клубу його “продадуть”, або під час нещодавнього карантину.

Comments are closed.