Літні люди є нашим найціннішим ресурсом і, водночас, вони найуразливіші, потребують захисту, зокрема, в умовах пандемії.

Про це заявив постійний спостерігач Ватикану при Структурах ООН в Женеві архієпископ Іван Юркович, виступаючи  на 45 сесії Ради ООН з прав людини, повідомляє VaticanNews.

Ватиканський дипломат взяв участь в обговоренні звіту незалежного експерта з питань реалізації всіх людських прав літнініх людей Клаудії Малер, що відбулося в рамках сесії Ради ООН з прав людини.

Звіт Клаудії Малер був присвячений питанню серйозної прогалини в інформації щодо життя людей похилого віку, а зокрема, щодо дотримання їхніх людських прав. Ця відсутність даних, за словами експертки, є тривожним знаком виключення із суспільства й унеможливлює політичну та нормативну діяльність в даній сфері.

У надзвичайних ситуаціях, як підкреслив представник Ватикану, люди похилого віку стикаються з великими перешкодами в отриманні своєчасного та ефективного діагнозу та лікування. Серед такої надзвичайної кризи в охороні здоров’я, переобтяжені лікарні та медичні заклади змушені робити складний вибір щодо використання медичних ресурсів.

На завершення архиєпископ Іван Юркович підкреслив, що протягом останніх місяців увесь світ став свідком численних жертв, які спричинив COVID-19 серед цілого покоління літніх людей. Це покоління, за його словами, незважаючи на уразливість, є нашим найціннішим ресурсом, як для сьогодення, так і для майбутнього людства. Тому існує нагальна потреба захистити життя людей похилого віку та захистити їхні людські права та гідність.

Comments are closed.