Депутат Держдуми РФ Наталія Поклонська познайомилася з опальним отцем Сергієм Романовим через співробітників глави Росгвардії Віктора Золотова, які зараз займаються забезпеченням її безпеки.

Про це кримчанка, яка 2014-го перейшла на бік окупанта, повідомила в інтерв’ю телеведучій Ксенії Собчак. Відео опубліковано в YouTube, передає lenta.ru.

Поклонська зазначила, що знайомство організував не Золотов, а люди з його оточення. “Я не знаю, чи їздив він [Золотов до Сергія]. При мені не їздив”, – сказала вона.

За словами депутата, священнослужителя їй представили як неймовірного старця, до якого люди натовпами їхали вирішувати проблеми. Поклонська заявила, що не збиралася просити допомоги, а попрямувала до нього в зв’язку з бажанням привезти кримський кагор для причастя.

Отець Сергій ніколи не був її духівником, наголосила Поклонська. Вона вказала, що приїхала до старця з інтересу, під час спілкування вони іноді сперечалися. “Він говорив мені: “Наталя, не треба так активно, треба якось по-іншому чинити”. Я ніколи не слухала”, – зазначила депутат.

Вона додала, що в результаті перестала спілкуватися з Сергієм, бо зрозуміла, що “це не її, вона вірить по-іншому”. Поклонська відмовилась оцінити рішення Патріарха про відлучення Сергія від Церкви.

Раніше Сергій оголосив про перелюб Поклонської, маючи на увазі її стосунки з другим чоловіком Іваном Соловйовим. З першим чоловіком Андрієм Красильниковим вона укладала церковний шлюб.

Засновник Среднеуральского жіночого монастиря отець Сергій публічно заперечував існування коронавірусу і проклинав тих, хто хотів закрити храми на час пандемії. Пізніше його позбавили сану схиігумена і звинуватили у захопленні монастиря. Щодо нього триває кілька дослідчих перевірок за фактом повідомлень про можливі злочини, які він, імовірно, здійснив у монастирі.

Comments are closed.