Центральний районний суд Новосибірська заарештував 22 вересня на два місяці засновника “Церкви Останнього Заповіту” Сергія Торопа, відомого також як Віссаріон.

Як повідомляє Credo Press з посиланням на ТАСС, заарештовані також двоє інших керівників релігійного об’єднання – Володимир Ведерников і Вадим Редькін.

Віссаріон і його сподвижники звинувачені у створенні релігійного об’єднання, діяльність якого супроводжувалася насильством над людьми. Арешт, згідно з рішенням суду, триватиме до 22 листопада, після чого він може бути продовжений новим судовим рішенням.

Віссаріон з обвинуваченням не згоден. “Якщо наводиться аргумент, що тиск з мого боку був на тих, хто це заявив, ці люди багато років живуть поруч. І всі знають, що вони, перебуваючи у складному стані, постійно кудись скаржаться, висловлюють невдоволення”, – сказав він.

За словами Віссаріона, одного з постраждалих, які фігурують у справі, він бачив “років 15 тому”, ще одного не бачив ніколи, а решта люди “постійно кудись скаржилися” і «створювали якісь складнощі”.

Захист Торопа, Ведерникова і Редькіна має намір оскаржити рішення суду.

Сергію Торопу 59 років, раніше він служив співробітником ДАІ в Мінусинську. На початку 1990-х років він створив “Церкву Останнього Заповіту”, називав себе “Сином Божим Христом під ім’ям Віссаріон”.

Фото: SkyNews

Вадим Редькін раніше був рок-музикантом, виступав з групами “Ласковый май” і “Интеграл”. Володимира Ведерникова вважають директором приватної школи в Красноярському краї, де вчаться діти членів релігійного об’єднання.

Comments are closed.