Патріарх РПЦ Кирило привітав главу МЗС РФ Сергія Лаврова з 70-річчям, нагородивши його церковним орденом “Слави і Честі” (I ступеня).  Під час нагородження назвав посадовця “принциповим, інтелігентним та чарівним”.

Як повідомляє патріарша прес-служба, нагорода була вручена в середу на зустрічі патріарха з Лавровим в синодальній резиденції Данилового монастиря Москви, зазначає Interfax.ru.

Міністр нагороджений “за визначний внесок в утвердження миру і справедливості в сфері міжнародних відносин і в розвиток церковно-державної співпраці в Російській Федерації, а також у зв’язку з 70-річчям від дня народження”.

Звертаючись до ювіляра, патріарх зазначив, що Лавров змінив у свідомості дуже багатьох людей ставлення до Росії.

“Ваш завжди принциповий підхід до вирішення завдань, які перед вами стоять, і одночасно найвищий рівень інтелігентності і, я б сказав, чарівності в контактах з людьми призвели до того, що дійсно зовнішня політика Російської Федерації сьогодні сприймається з розумінням і повагою навіть тими, хто в повній мірі цю політику не поділяє”, – сказав Кирило, побажавши, щоб Господь і далі зміцнював Лаврова на шляху служіння батьківщині в ранзі міністра закордонних справ.

У свою чергу глава МЗС зізнався, що сприймає цю нагороду як “визнання того рівня співпраці”, яке досягнуто між МЗС і РПЦ в сфері духовно-морального оздоровлення міжнародних відносин і захисту християнства.

Comments are closed.