Через погіршення епідеміологічного фону на горі Афон в Греції, Священний Кінот обмежив доступ прочан.

Після позачергового засідання Священного Кіноту до всіх монастирів Афону було розіслано Енцикліку, згідно з якою встановлюються нові правила відвідування. Відтепер обителі святої гори зможуть відвідувати групи до десяти відвідувачів. Такі заходи повинні послужити стримуючим засобом поширення COVID-19.

Разом з тим заборонено відвідувати низку монастирів, де запроваджено жорсткий карантин. Обмеження головним чином стосуються осіб, які працюють у монастирях.

Причиною нової директиви стало вісім підтверджених випадків COVID-19 у монастирі Святого Павла та Хіландар. Одного 85-річного ченця було госпіталізовано до лікарні у місті Салоніки. Наразі він перебуває у критичному стані.

Російські ЗМІ пов’язують закриття Святої Гори з раніше анонсованим візитом прем’єр-міністра РФ Михайла Мішустіна. Про це пише Бизнес Online з посиланням на “РИА Новости”.

“Як тільки мав приїхати російський прем’єр, раптово з’явилися “хворі”. Певні кола стурбовані присутністю росіян в Греції, а також і цією поїздкою, тим більше напередодні візиту до Греції держсекретаря США Майка Помпео”, – заявив співрозмовник видання, близький до церковних кіл.

Відтепер всі паломники, які добираються на Афон з порту в Уранополісі, мають пройти температурний скриніг.

За ситуацією на Афоні спостерігає філія Національної організації охорони здоров’я на горі Афон.

Джерело: РІСУ

Comments are closed.