Завдяки Папі  Франциску та його Роздавачеві милостині в Римі відкрито дім для бездомних засуджених, які можуть відбувати тут домашній арешт, та для колишніх в’язнів, що починають нове життя.

Про це повідомляє VaticanNews.

“Починаємо наново” – це назва проекту, який здійснюють в’язничні капелани із волонтерами та “Карітасом” Римської дієцезії за підтримки Папського роздавача милостині кардинала Конрада Краєвського. Йдеться про дім, приміщення для якого гостинно надали черниці Згромадження Сестер Доньок Христа Царя, в якому в’язні, що не мають постійного місця проживання, зможуть відбувати тут домашній арешт. Отримуватимуть допомогу також і ті особи, які вийшли з в’язниці.

У Римі відбулося представлення закладу, в якому взяв участь Папський роздавач милостині кардинал Конрад Краєвський. Проект здійснено як відповідь на заклики Папи Франциска підтримати в’язнів, які є “останніми з останніх” у суспільстві.

У рамках надзвичайних заходів боротьби з Covid-19, з метою боротися з переповненням у в’язницях, частина засуджених отримала можливість відбувати решту терміну покарання вдома. Але цей варіант виявився недоступним для тих, хто не має помешкання, родини чи якоїсь точки опори поза тюрмою. Дуже часто йдеться про іноземців. Тож завданням нової структури є дати їм змогу в гідних умовах відбути термін покарання.

Притулком керуватимуть в’язничні капелани та члени Асоціації волонтерів у в’язницях, яка є пенітенціарним відгалуженням “Карітасу” Римської дієцезії.

Comments are closed.