Шанувальники були настільки вражені виконанням духовного гімну Білорусі “Могутній Боже” від NaviBand, що група вирішила повністю записати пісню на відео, повідомляє Наша нива.

Відео солістки NaviBand Ксенії Жук, на якому вона та хор виконують пісню “Могутній Боже” в архікатедральному костелі Святого Іоанна у Варшаві, так сподобалося усім, що виконавиця запише пісню повністю.

“Я б дуже хотіла це зробити: “Могутній Боже” – одна з моїх улюблених пісень про Білорусь, я пам’ятаю її з дитинства, вона, здається, вписана в мій генетичний код. Коли боляче, я її завжди згадую, і тепер, звичайно, боляче”, – каже співачка.

За словами Ксенії, традиція співу в церквах з’явилася в групі під час коронавірусу, коли вони з Артемом Лук’яненком багато подорожували по Білорусі і одного разу, коли в одній із церков нікого не було, вони вирішили в ній щось зробити. Так з’явився запис у варшавському соборі.

“Думаю, всі зрозуміли, про що я співала. “Могутній Боже” – гімн сьогоднішньої Білорусі. Те, що відбувається сьогодні, важко і болісно, ​​і цією піснею ми молимось за нашу країну разом з усіма”, – зазначає співачка.

Гурт NaviBand отримав багато відгуків про відео. “Дуже приємно, що нас підтримали – зараз ми щось придумаємо, але якщо нарешті ми повністю запишемо пісню, це буде імпровізація”, – каже Ксенія.

Comments are closed.