Священника Гомельської єпархії БПЦ МП Володимира Дробившевского, який відсидів 10 діб за участь в протестних акціях, посадили за ґрати ще на 15 діб, повідомляє CredoPress.

Його повинні були випустити з гомельського ізолятора 28 вересня. Однак рідні та близькі, які зустрічали священника біля воріт, так і не дочекалися його: о. Володимира знову відвезли в суд на розгляд чергової адміністративної справи, повідомляє Tut.by.

Суддя Олександр Мохорєв визнав священника винним в участі в “несанкціонованому масовому заході” 6 вересня і покарав його ще 15 добами арешту.

Нагадаємо, раніше в білоруському Гомелі священника БПЦ МП Володимира Дробишевського викликали до  відділку поліції й присудили йому 10 діб арешту.

Як повідомляла РП, 13 серпня священик БПЦ Московського Патріархату вийшов на одиночний пікет в Гомелі. Він розгорнув плакат “Спыніце гвалт” (зупиніть насильство, – ред.) навпроти колишньої будівлі міського пологового будинку, де після реконструкції розмістилося обласне управління Слідчого комітету.

7 вересня був  біля ДКУ ім. Ф. Скорини з плакатом “Історія прямо зараз на вулицях ваших міст”, а 11 вересня підтримав студентів ГГТУ ім. Сухого, які зібралися на ганку установи, обурені затриманням свого викладача Вадима Бєльського.

Як повідомляє КП в Білорусі, віряни знають протоієрея Володимира Дробишевського як священника храму св. Іоанна Кремінський і керівника Єпархіального центру захисту материнства і дитинства “Ладушки”. Він – багатодітний батько.

Comments are closed.