Держдепартамент США використовує Вселенського Патріарха Варфоломія для реалізації своєї політики, в тому числі в Україні, а сам Патріарх висловлює волю не Божу, а американського зовнішньополітичного відомства, заявив 30 вересня голова синодального Відділу Московського Патріархату із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

Офіційний представник РПЦ МП в стилі своєї легендарної колеги з МЗС РФ Марії Захарової відреагував на зустріч держсекретаря США Майка Помпео з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом 28 вересня, передає Credo Press.

Під час цієї зустрічі сторони (серед яких не було Патріарха Варфоломія) заявили про намір “вивчити можливість більш тісної співпраці для подолання викликів, які створює Росія за допомогою шкідливого впливу, такого як спроба використовувати в своїх інтересах православну Церкву”.

“Американська дипломатія відверта у своїй простоті: використовуючи Фанар в своїх інтересах з післявоєнного часу, вона має намір “боротися з впливом” будь-яких інших держав, які не готові виконувати волю державного департаменту, виражену устами Константинопольського патріарха”, – написав Легойда, якого цитує РІА “Новини”.

Він навів як приклад дарування автокефалії Православної Церкви України, яке Легойда трактує як створення “США спільно з Константинопольським Патріархатом” “квазірелігійної структури для цілей проведення свого політичного впливу “добрих намірів”, яке принесло страждання”.

Comments are closed.