У Гродно судять відомого в місті судинного хірурга. Олександр Ціліндзь виходив на вулицю з іконою і хрестом і молився за мир в Білорусі.

Про це повідомляє ТUT. BY.

На чоловіка склали протокол за участь у несанкціонованій акції. Судове засідання мало відбутися 30 вересня, однак виявилося, що документи з адміністративної справи в суд Жовтневого району ще не надходили. Проте підтримати лікаря прийшли близько 40 осіб – в тому числі католицький і православний священники, а також протестантський пастор.

Олександр Ціліндзь – судинний хірург. Він працює в Гродненській університетській клініці. Стаж в медицині – понад 30 років.

Вранці 30 вересня близько будівлі суду Жовтневого району міста зібралося близько 40 осіб, щоб підтримати лікаря. Люди кажуть, що Олександр “щирий вірянин і просто дуже добра і чесна людина”.

Бачачи, що відбувається в Гродно і країні, він, мовляв, не зміг залишитися байдужим, тому і став виходити на вулиці міста з іконою і молитвою.

Протокол на хірурга склали за “участь у несанкціонованому масовому заході”.

“Але я не брав участі. Я стояв і молився. Докажу це в суді”, – сказав лікар і розповів, що його не затримували на жодній з акцій.

Фото, де він стоїть з хрестом та іконою, правоохоронці побачили в інтернеті.

“От і викликали. Склали протокол”, – пояснив лікар.

Ще не відомо, коли буде розгляд його адміністративної справи. Постоявши деякий час біля суду, присутні розійшлися.

Comments are closed.