В інтернеті процвітає продаж реліквій. Найчастіше аферисти пропонують мощі Святого Отця Піо – певна річ, фальшиві, повідомляє Credo.

Щораз частіше на інтернет-аукціони потрапляють фальшиві реліквії, а зловмисники цілеспрямовано використовують людську легковірність. Церква нагадує, що забороняє продавати мощі святих.

Через зростання попиту на такий “товар” реліквії святих щораз частіше стають здобиччю злодіїв.  На це звертають увагу італійські карабінери.

Зокрема нагадують, як із катедри Сполето було викрадено реліквії крові св.Івана Павла ІІ. Ампулку з кров’ю Папи Войтили викрали тиждень тому, і попри заклики місцевого архієпископа та розслідування карабінерів її досі не вдалося розшукати. Це не перше викрадення реліквій св. Івана Павла ІІ в Італії.

Шість років тому із храму св.Петра (San Pietro della lenca) в горах Абруцци, що був улюбленою метою гірських походів папи-поляка, було на замовлення викрадено релікварій із краплею його крові. Це вчинили наркомани, які зажадали грошей.Мощі вдалося повернути непошкодженими і вони зайняли звичне місце.

Починаючи з 1981 року в Італії загалом відбулося дев’ять гучних крадіжок мощей. Жертвами злодіїв — а також і сатаністів — стали останки св.Лусії, зуб св.Франциска з Паоли, череп св.Валентина та шматочки габіту св.Франциска Ассизького.

Найдивовижніша крадіжка стосувалася реліквій св.Антонія Падуанського — в цю справу виявилися вплутані мафіозі, які використали цю здобич для шантажу, щоб домогтися привілеїв для членів банди Феліче Маньєро з Бренти. Взамін за реліквії певні поступки їм вдалося виторгувати.

Comments are closed.