У білоруському Гомелі влада заарештувала цілу родину старовірів. Спочатку поліція приїхала за Германом Сніжковим. Через два дні забрали його дружину Наталю, а дітей відвезли до притулку.

Як повідомляє Радіо Свобода, у підприємців Германа та Наталі п’ятеро дітей. Троє дорослих – від 20 до 25 років, і двоє школярів. Сусід та друг сім’ї розповіли, що Германа забрала з дому поліція ввечері 27 вересня, після мітингу.

Герман Сніжков на акції протесту (в синьому светрі з бородою)

У понеділок Наталю викликали в міліцію та склали протокол за участь у несанкціонованій акції. Вони також шукали 20-річну дочку Сніжкових, щоб скласти протокол про марш.

“Чотири-п’ять машин приїхали сьогодні ввечері, десять людей стояли під входом. Потім вони зайшли до квартири Сніжкових та обшукали її. Вони шукали якусь нелегальну друковану продукцію. Вони нічого не знайшли, забрали ноутбуки та телефони. Діти поводились мужньо, не плакали. Їхню матір, Наталю, забрали. Наразі дітей – школярів, дівчинку Аглаю та хлопчика Матвія забрали до притулку”, – розповіла сусідка.

Стало відомо, що проти когось (ще невідомо, кого саме) із сім’ї Сніжкових порушено кримінальну справу за насильство чи загрозу насильства.

“Діти – гідні люди, як і їхні батьки. Чоловік і дружина – прекрасні люди, завжди допомагали у важких ситуаціях. Пам’ятник за життя можна встановити! Вони порядні, чесні, освічені”, – додав сусід.

За інформацією CredoPress, сім’я Сніжкових є парафіянами храму Російської Православної Старообрядницької Церкви (РПСЦ).

Comments are closed.