Пастор із Західної Вірджинії нещодавно здійснив прогулянку на 175 миль (понад 280 кілометрів) за вісім днів, щоб привернути увагу до бідності та безпритульності, з якими стикаються люди по всьому штату, і які часто ігнорує суспільство.

Про це пише ІА Світогляд з посиланням на The Christian Post.

“Як людина, яка прагне наслідувати Ісуса, я вважаю, що мій обов’язок і відповідальність всіх віруючих людей – захищати і піклуватися про людей, які найбільше стикаються з бідністю”, – написав преподобний Зак Мортон з Першої пресвітеріанської церкви Моргантауна на сайті, присвяченому його кампанії на захист бідних і бездомних.

Мортон вирушив пішки з Моргантауна і прибув до Капітолію штату Чарльзтон, де завершив свою 175-мильну подорож з великою підтримкою на шляху.

Він розповів, що близько 30 людей розпочали прогулянку з ним протягом двох перших миль 21-го числа, а наступного дня до нього приєдналася група з The Foundry Church в Моргантауні. Він також отримав підтримку від групи Церкви Заповіту в Графтоні.

У відео, розміщеному на його сторінці в Facebook, коли його прогулянка наближалася до кінця, Мортон пояснив, що його захист безпритульних і бідних людей не закінчиться лише цією прогулянкою.

У своєму інтерв’ю The Record Delta Мортон сказав, що він надихнувся почати говорити про крайню бідність та безпритульність після того, як познайомився з спільнотою бездомних через роботу церкви в місті Моргантаун.

“Безпритульні – це теж люди, у яких повинен бути дім. Вони заслуговують на гідність, заслуговують того, щоб ми звернули на них увагу і з’ясували, чи є способи, якими ми можемо допомогти долати перешкоди, з якими вони стикаються. Вся структура нашого суспільства не пристосована для них і для того, щоб достатньо задовольнити їхні потреби”, – каже пастор.

Comments are closed.