Російські слідчі порушили справу про катування дітей в Середньоуральському жіночому монастирі РПЦ, який захопив опальний отець Сергій (Микола Романов).

Про це йдеться 6 жовтня в повідомленні на сайті Слідчого комітету Росії.

Справа розслідується за частиною 2 статті 117 КК РФ, частиною 1 статті 293 КК РФ (“катування”, “недбалість”).

Як вважає слідство, у період від 2004 до 2019 року невстановлені на цей час особи, перебуваючи на території монастиря, навмисне, виходячи з помилкового розуміння процесу виховання, завдавали дітям фізичних і психічних страждань. Сімох дітей били і принижували, зазначили у СК.

“Протиправні дії щодо чотирьох дітей відбувалися в період проживання неповнолітніх на території монастиря без своїх законних представників, що стало можливим через неналежне виконання невстановленими посадовими особами органів і установ системи профілактики бездоглядності та правопорушень неповнолітніх своїх обов’язків”, – додали у відомстві.

У вересні Свердловський обласний суд залишив без зміни рішення суду першої інстанції про призначення опальному засновнику Середньоуральського монастиря схимонаху Сергію (Миколі Романову) штрафу в 18 тис. рублів у справі про порушення ненависті.

Наприкінці травня єпархіальна влада заборонила його в служінні через заклики не дотримуватися карантинного режиму. У вересні позбавлений сану схимонах за рішенням суду Єкатеринбурзької єпархії був відлучений від Церкви.

Comments are closed.