Організація “Церкви за мир на Близькому Сході” (CMEP) закликає ООН притягнути владу Туреччини до відповідальності за її свідому політику щодо знищення культурної спадщини православних християн. Про це йдеться в заяві організації, повідомляє OrthodoxTimes.

Організація глибоко стурбована тиском уряду Туреччини на невелику християнську громаду. CMEP підтримує нещодавню петицію Грецької Православної Архієпархії Америки до ООН,  в якій вимагають притягнути Турецьку Республіку до відповідальності за її свідому політику знищення культурної спадщини православних християн.

Виконавчий директор CMEP, преподобна Мей Елізе Кеннон сказала: «Як організація, яка дбає про збереження християнської громади на Близькому Сході, ми стурбовані недавнім перетворенням собору Святої Софії в мечеть та наслідками, які це матиме для християнської громади Туреччини та загалом православної християнської громади на Близькому Сході”.

Створена в 1984 році “Церкви за мир на Близькому Сході” (CMEP) – це коаліція з 29 національних церковних спільнот та організацій, включаючи католицькі, православні, протестантські та євангельські, яка працює для заохочення політики США щодо сприяння вирішення конфліктів на Близькому Сході. CMEP працює над тим, щоб мобілізувати християн США та бути захисниками рівності, прав людини, безпеки та справедливості для ізраїльтян, палестинців та всіх людей Близького Сходу.

Comments are closed.