Французький уряд планує запровадити покарання позбавленням волі та штрафами для лікарів, які надають так звані “свідоцтва про незайманість” для релігійних шлюбів. Про це повідомляє BBC.

Це нововведення є частиною законопроекту, спрямованого на зміцнення французьких світських цінностей та боротьбу з тим, що президент Еммануель Макрон називає “ісламістським сепаратизмом”.

Але французька група з питань абортів ANCIC каже, що зупинка “тестів на незайманість” вимагає більш широкої освітньої роботи.

Міністерство внутрішніх справ Франції заявляє, що законопроект, який ще не достатньо обговорювався французькими політиками, пропонує рік ув’язнення та штраф у розмірі 15 000 євро для будь-якого медичного працівника, який видасть “свідоцтво про незайманість”.

За даними телевізійних новин France 3, близько 30% французьких лікарів кажуть, що у них просили про надання таких сертифікатів, і більшість із них відмовляються.

Всесвітня організація охорони здоров’я стверджує, що огляд не може довести незайманість, а також порушує права людини.

“Тести на незайманість” були задокументовані в багатьох країнах ООН Human Rights Watch та іншими організаціями.  Торік BBC Arabic повідомляв, що такі тести були найбільш поширені в Північній Африці та на Близькому Сході, в Індії, Афганістані, Бангладеш та Південній Африці.

У заяві ООН у жовтні 2018 року закликали уряди заборонити подібні тести, а також закликали проводити інформаційні кампанії на цю тему.

Марлен Шьяппа, міністр-делегат з питань громадянства, зазначила, що законопроект, який повинен бути представлений парламенту в грудні, також повинен передбачати покарання для тих, хто вимагає “тестів на незайманість”, наприклад батьків або наречених.  Жінки-мусульманки можуть зіткнутися з неприйняттям їх сімей та місцевої громади, а деяких навіть вбивали за те, що вони займалися сексом до шлюбу.

Багато інших традиційних релігійних груп також вимагають, щоб жінки та дівчата були “чистими” до шлюбу.

Comments are closed.