Російська Рада Федерації схвалила закон, що дозволяє міністерству юстиції РФ швидко оновлювати переліки екстремістських організацій. Про це повідомляє Интерфакс.ru.

Документ дає Мін’юсту повноваження самостійно затверджувати порядок ведення переліку громадських та релігійних організацій, щодо яких судом ухвалено рішення про ліквідацію або заборону діяльності в зв’язку “з веденням ними екстремістської діяльності”.

Закон визначає, що рішення про призупинення або ліквідацію “екстремістських”  організацій відправляють до Мін’юсту в триденний термін.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, необхідність його прийняття продиктована проблемами, пов’язаними, зокрема, з тривалістю включення таких організацій в переліки – в окремих випадках цей процес займає до двох років.

Як відомо, у 2016 році Міністерство юстиції Росії включило меджліс кримськотатарського народу до списку екстремістських організацій.

Раніше, у 2014 році, до списку заборонених у Росії організацій, діяльність яких Мін’юст РФ визнав екстремітською, були включені п’ять українських партій та організацій: “Правий сектор”, “УНА-УНСО”, Українська повстанська армія, “Тризуб імені Степана Бандери” та “Братство”.

Відомо, що в Росії заборонено діяльність Свідків Єгови як екстремістської організації.

Comments are closed.