Керівництво Виборзької єпархії РПЦ МП не планує позбавляти сану священника Миколу Кірєєва, засудженого за втягнення у проституцію (пункти «б», «в» частини 2 статті 240 КК РФ) чотирьох мешканок Білорусі.

Про це 6 жовтня пише «Північно-Захід. МБХ медіа» з посиланням на секретаря єпархії Діонісія Холодова, передає Credo Press.

«Якщо будуть знайдені незаперечні докази його причетності до цієї діяльності, ось тоді ми будемо говорити по-іншому. Але зараз нічого немає», – заявив Холодов.

За його словами, РПЦ МП ставиться до Кірєєва з співчуттям і за можливості надає йому підтримку. Звинувачення проти священика, визнані судом, секретар назвав «чистої води нісенітницею». «Ми ось взагалі не можемо зрозуміти, що відбувається. Склад злочину ми не вбачаємо», – зазначив секретар.

6 жовтня Всеволожський міський суд Ленінградської області переглянув справу священника з Виборзької єпархії РПЦ МП Миколи Кірєєва і визнав його винним в сутенерстві. Суд встановив, що він втягнув чотирьох мешканок Білорусі в заняття проституцією на території Росії. Кірєєва засудили до 1 року 11 місяців і 21 дня позбавлення волі в колонії загального режиму.

Священника затримали, заарештували і засудили в Вітебську 2017 року. Потім його дозволили забрати в Росію, де він і виявився в кінці минулого літа. Всеволожський районний суд вирок зі звинуваченням у замаху на організацію проституції підтвердив, але пізніше Ленінградський обласний суд з цим не погодився і все скасував. Скаргу в касаційну інстанцію подавала прокуратура.

Сам Кірєєв вину не визнавав, а як опинився в Вітебську в компанії якихось 30-річних дівчат, взагалі не пам’ятає.

Comments are closed.