У Литві священнослужителя з Аукштайтского регіону звинуватили в зберіганні фотографій і відеоматеріалів дітей порнографічного змісту. Про це повідомила прес-служба литовської прокуратури, інформує SputnikNews.

“Спочатку було встановлено, що порнографічними відеоматеріалами і фотографіями з іншими особами ділився один священник єпархії Шяуляя через додаток соціальної мережі Messenger. Серед адресатів, з якими він ділився порнографією, був священник з приходу, що належить єпархії в Паневежисі”, – йдеться в повідомленні.

Під час досудового слідства на комп’ютері священника Аукштайтского регіону знайдено багато порнографічного контенту.

Фахівці виявили, що принаймні 53 електронних файли містять відео та фотографії дітей молодших 18 років порнографічного характеру. Серед них на комп’ютері священника була знайдена 31 фотографія, включена в базу даних Інтерполу про сексуальну експлуатацію дітей.

Відзначається, що обвинувачений визнає свою провину. Він підтвердив, що знав, що завантаження та зберігання подібних фото та відеоматеріалів заборонені. Курія Паневезького єпархії була проінформована про досудове розслідування щодо священника.

Відповідно до КК Литви підсудний може бути оштрафований або позбавлений волі на строк до двох років.

Comments are closed.