Єпископ Хайнріх Тіммереверс закликав змінити ставлення Католицької Церкви Німеччини до віруючих гомосексуалів і до одностатевих шлюбів. Про це єпископ розповів в інтерв’ю DW.

За словами глави Католицької єпархії Дрезден-Мейсена єпископа Гайнріха Тіммереверса (Heinrich Timmerevers), вже є перші кроки в цьому напрямку. Він призначив священника і пастирського співробітника спеціально для роботи з місцевою ЛГБТ-спільнотою. За словами єпископа, ці призначення були викликані особливою турботою про віруючих католиків нетрадиційної сексуальної орієнтації.

“Кілька місяців тому я зустрівся з геями і лесбіянками в Дрездені. І почув від них, як їм, християнам, нелегко доводиться боротися за визнання своїх прав в суспільстві. У багатьох з них непроста життєва ситуація, але вони намагаються її налагодити. Я побачив і почув дуже сильні свідоцтва віри, а також дізнався не тільки про чесну внутрішню боротьбу деяких з них з самими собою, а й про їх прагненнях поліпшити становище гомосексуальних і трансгендерних людей в нашому суспільстві і в наших християнських релігійних громадах”, – зазначив єпископ.

За його словами, він відчув і зрозумів, що ці люди дуже віддані християнству.

Водночас він зазначає, що Католицька Церква не може визнати одностатеві союзи шлюбами в традиційному розумінні.

Тіммереверс заявляє, що обговорення на тему ставлення до ЛГБТ проходять вже на загальнонімецькому рівні.

“Ви, напевно, чули про те, що німецькі католики оголосили про “синодальний шлях”, який ми маємо намір пройти за два роки.  На різних форумах обговорюватимуться такі питання, як способи здійснення влади в церкві, про життя священиків в наш час, про жінок на службі і посадах в церкви, життя в одностатевих союзах і нетрадиційних стосунках. Результати дискусій, а можливо, і нові формулювання, вироблені на тематичних форумах, будуть винесені на розгляд пленарних засідань, на яких планується прийняти важливі рішення”, – наголосив єпископ.

Він зазначає, що отримав чимало схвальних відгуків на свої погляди.

“Я вважаю, що багато католиків не можуть прийняти те, як Церква досі ставилася до геїв і лесбіянок. Тим більше, що в німецькому суспільстві давно вже домінує толерантність  до них. Сьогодні одностатеві пари сприймаються як нормальне явище в суспільстві. Я вважаю, що від Католицької Церкви слід очікувати більшого визнання, поваги і схвалення способу життя віруючих ЛГБТ-громадян”, – зазначив німецький єпископ.

Comments are closed.