У чоловічому монастирі РПЦ Троїце-Сергієва лавра зафіксовано новий сплеск захворюваності на коронавірусну хворобу.

Про це повідомляє Credo press з посиланням на телеграмм-канал «Церквач».

Видання зазначає, що намісник обителі єпископ Фома (Демчук) усіляко намагається приховати факт занедужання близько двох десятків насельників.

Коли вперше серед насельників і робітників Троїце-Сергієвої лаври відбувся спалах захворюваності, причиною цьому було визнано халатність попереднього намісника обителі єпископа Парамона (Голубки). Владика пускав до храмів людей без засобів індивідуального захисту в необмеженій кількості. Як наслідок, коронавірусом захворіли більшість насельників, студентів і робітників лаври. Він ускладнень, викликаних вірусом, померло п’ятеро архімандритів, три ігумени, єромонах, двоє єродияконів, кілька співробітників-мирян.

Зараз, як повідомляється у статті, підхід до карантину в монастирі не змінився. Богослужіння проводяться у переповнених храмах, носіння медичних масок від вірян не вимагається.

Примітно, що днями очільник РПЦ Кирило оголосив, що скасовує запланований візит до Лаври в день пам’яті преподобного Сергія Радонезького 8 жовтня. Московський Патріарх пояснив це тим, що і сам перебуває на карантині після контакту з людиною, хворою на COVID. Однак, імовірно, що насправді Предстоятелю РПЦ рекомендували відтермінувати візит до лаври, а повідомлення про режим самоізоляції – лише слушний привід.

Comments are closed.