Влада Австрії планує провести масове тестування населення на коронавірус до настання різдвяних свят. Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц в інтерв’ю ORF.

“Ми перебуваємо у тісному контакті зі Словаччиною, яка декілька тижнів тому першою в Європі втілила проєкт масового тестування населення. І це навдивовижу ефективно спрацювало… Ми в Австрії вирішили також вдатися до такого кроку: по-перше, хочемо провести масове тестування наприкінці локдауну, щоб можна було безпечно відкрити школи та інші заклади, а по-друге – працюємо над тим, аби завдяки масовому тестуванню Різдвяні свята пройшли якомога безпечніше”, – заявив Курц.

За словами австрійського канцлера, Словаччині вдалося під час масового тестування виявити десятки тисяч інфікованих коронавірусом та відправити їх на карантин, “тим самим значно зменшити темпи інфікувань”.

Таким чином, уряд Австрії планує провести масове тестування у два етапи: наприкінці локдауну, який діятиме з 17 листопада до 6 грудня, та перед Різдвом. Про деталі обіцяють повідомити наступного тижня.

Як повідомлялося, у Словаччині, де мешкають 5,5 мільйона людей, 31 жовтня і 1 листопада та 7-8 листопада відбулося загальнонаціональне тестування на COVID-19. У ньому добровільно взяли участь громадяни віком від 10 до 65 років.

На першому етапі коронавірус виявили в 1,06% з понад 3,6 млн осіб. У ході другого етапу  позитивними виявилися 0,66% тестів.

Comments are closed.