Вселенський Патріарх Варфоломій молився за припинення пандемії у світі та зцілення хворих  під час літургії в Акрополі Селімбрія у Східній Фракії, на батьківщині святого Нектарія, єпископа Пентаполіського, з нагоди 100-ї річниці його спочинку, повідомляє orthodoxtimes.com.

Як інформує Духовний фронт України, Вселенський Патріарх наголосив: “Сьогодні ми стикаємося з жахливою пандемією COVID-19, і всі ми звертаємось до Діви Марії і просимо зцілення, розради та надії. Діва Марія, надія всіх християн, є Лікаркою, яка лікує та виганяє хвороби, лікує травми тіла та біль душі”.

“З емоціями, радістю і відданістю ми сьогодні зібралися на батьківщині святого Нектарія, щоб в літургії вшанувати його святу пам’ять і 100-річчя спочинку”, — сказав Вселенський Патріарх у своїй промові, додавши, що Православна Церква вшановує своїх святих, які є тілом її тіла.

Представники Столичного муніципалітету Константинополя, Муніципалітету Селімбрія та місцевих Асоціацій, а також вірні з Селімбрії та Константинополя відвідали Божественну літургію.

Comments are closed.