Єпископат Сполучених Штатів утворив робочу групу, яка має оцінити виклики, пов’язані з президентством Джо Байдена. Таке рішення ухвалено під час пленарної сесії Конференції католицьких єпископів США (USCCB), що відбулася в онлайн-форматі 16-17 листопада, повідомляє Credo.

Як зазначив голова USCCB архієпископ Хосе Ґомес із Лос-Анджелеса, обраний президент заявив про низку позитивних кроків. Це стосується, зокрема, політики в царині іміграційної реформи, біженців та вбогих, а також боротьби з расизмом, смертною карою та кліматичними змінами.

Водночас належить побоюватися дій, які суперечать базовим християнським цінностям, таких як подальша лібералізація абортів, а також обмеження релігійної свободи і просування гендерної ідеології.

Архієпископ Ґомес підкреслив, що єпископи давно протестують проти політики, яка суперечить спільному благу, і надалі це чинитимуть. «Але коли це роблять політики, які називають себе католиками, з’являються додаткові проблеми, оскільки це викликає, серед іншого, дезорієнтацію вірних щодо того, чого Церква фактично навчає в цих питаннях», – зазначає єпископ.

Тому американський єпископат створив робочу групу під головуванням архієпископа Аллена Віньєрона з Детройта, віцеголови USCCB. До її складу входять голови комісій, відповідальних за конкретні політичні сфери, а також комісій з питань віровчення і комунікацій. Американські єпископи створили подібний комітет чотири роки тому, готуючись до приходу до влади Дональда Трампа.

Comments are closed.