Предстоятель Кіпрської Церкви Хризостом суворо попередив противників синодального рішення з українського питання.  Про це він заявив в інтерв’ю на телеканалі РІК у програмі «Виклики», переклад якого розмістив на своїй сторінці в Facebook архієпископ ПЦУ Євстратій Зоря.

Він наголосив, що позиція Кіпрської Церкви стала сильнішою, оскільки отримала синодальне рішення.

“Все було виконано, і було потрібно прийняти рішення на Синоді. Рішення Синоду є обов’язковим для всіх ієрархів. Рішення є чіткими. Рішення Синоду є обов’язковим для всіх, і для Архієпископа, і для митрополитів. І ця тема не є ні духовного характеру, ні чогось подібного, це не є “тема віри”, – зазначив Хризостом.

За його словами, егоїзм часто не дозволяє комусь побачити реальність.

“Я не маю намір знову скликати Синод, оскільки це не є “питання віри”. Якщо вони наполягають, то коли ми зберемося знову, ми зможемо прийняти обговорити, але це не є “питання віри”, – зазначив глава Церкви.

“Що відбуватиметься, якщо кожен буде робити все, що заманеться? Тобто рішення не приймаю, цього не визнаю і таке інше. Не може ніхто робити все, що йому заманеться, тому що Церква – це єдиний живий організм і всі ми маємо потребу соборності, спільності. Не можна робити, що заманеться. Я маю політику, яку реалізую протягом 14 років. Моє ставлення не є ставлення Архієпископа, але це ставлення брата і друга для всіх. Не лише для братів кліриків та єпископів, але й для всіх”, – зазначив він і запевнив, що “все це зупиниться, їх це відпустить”.

Comments are closed.